Educar als pares i oferir-los ajuda en el dia a dia de la relació amb els seus fills és una assignatura que ja han pres molt de debò diferents col·legis de la província. És el cas de l’IES Álvaro Falomir d’Almassora, on a través de l’Escola de Pares realitzen xerrades de caràcter mensual en les quals aborden diferents temàtiques. «L’objectiu és tractar assumptes que puguen preocupar i interessar a les famílies i, alhora, donar les eines necessàries per a afrontar d’una manera adequada aqueix tipus de situacions i conflictes que se’ns presenten en el dia a dia», explica Nerea Bermúdez, presidenta de l’Ampa. La primera de les sessions va tractar l’ús de noves tecnologies i va comptar amb la presència d’unes 70 famílies, a més de diversos alumnes del centre. «Els nostres fills passen moltes hores davant del mòbil, de l’ordinador i jugant a videojocs. I, nosaltres, com a pares, volem manejar aqueixes situacions. Així, vam aprendre a saber com posar un límit a través d’exemples pràctics», recalca Bermúdez. La sessió va estar impartida per la psicòloga Nerea López, especialitzada en educació adolescent.

La següent xerrada tindrà lloc dijous que ve i versarà sobre com afrontar la relació amb els adolescents, enfrontant-se als conflictes de forma positiva. Aquesta estarà impartida per part del formador Ferran Martínez.

Segons avança la responsable, l’Escola de Pares «està tenint moltíssim èxit. Altres col·legis ja l’han posada en marxa i, per l’experiències i referències que tenim, estan funcionant realment bé». És per això que el centre Álvaro Falomir ha apostat per la continuïtat d’aquest cicle de conferències i prepara ja un nou calendari en el qual destacaran sessions de primers auxilis, sexualitat i on les famílies s’endinsaran en els perills d’Internet de la mà del policia i escriptor Pere Cervantes.