La música com a eina per a la promoció de valors. Aquest és un dels pilars fonamentals sobre el qual es sustenta la formació del nou cor infantil de Castelló. Després de les audicions de l’1 d’octubre i de l’elecció de les millors veus de la ciutat, 40 xiquets i xiquetes de 6 i 12 anys comencen hui els assajos, que es repetiran cada dimarts, 17.30 a 18.30 hores, cara a la seua participació en el concert de Nadal juntament amb la Banda Muncipal de Castelló.

Isabel Villagar, professora del cor, recalca que aquest projecte «té com a objectiu oferir una formació vocal i musical de qualitat a aquells xiquets i xiquetes que tenen aptituds musicals i vocals». Cal destacar que la participació és gratuïta per als escolars perquè la finalitat és que tots aquells «amb talent puguen desenvolupar les seues capacitats vocals», destaca la responsable de l’agrupació, qui afig que «la participació en diferents esdeveniments i concerts genera un referent d’oci i cultura molt positiu per a la ciutat».

I és que els estudiants que formen part del cor no solament aprenen música, sinó que entre ells es promouen valors tan importants com la companyonia, el treball en equip, el respecte i la tolerància. «La música té, a més, un potent efecte en el desenvolupament de les habilitats cognitives dels xiquets, així que es podria dir que en el cor potencia la seua intel·ligència», explica Villagar.