La Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso han impulsat el Dia de l’Esport, que pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius valencians realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física, que es celebra el 6 d’abril.

Enguany han sigut quasi 750 els col·legis de les províncies Castelló, València i Alacant els que han confirmat la seua participació en una jornada que tornarà a posar de manifest que la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport. Això suposarà que més de 250.000 xiquets, xiquetes i joves faran un extra d’exercici físic aquest dia i compartiran els valors de l’esport. A més de la particular festa esportiva en cada un dels centres, l’epicentre del Dia de l’Esport tindrà lloc a la localitat de Borriana, on l’Ajuntament, centres educatius i clubs s’han bolcat amb la iniciativa.

En aquesta cinquena edició s’han inscrit per a participar en aquesta iniciativa 113 centres de Castelló, 408 de València i 225 Alacant.

A més d’implicar-se en aquest Dia de l’Esport, cada un dels centres involucrats pot participar en un concurs amb l’elaboració d’un vídeo amb les activitats realitzades durant el matí del 6 d’abril, la temàtica del qual haurà de girar entorn als Jocs Olímpics, la cita esportiva clau d’enguany. En anys anteriors, només per participar, cada centre educatiu rebia un pack de material esportiu valorat en més de 120 euros.

Enguany, com a novetat, cada centre educatiu ha pogut elegir si rebia aquest lot o, per contra, preferia que aquests 120 euros es donen a una entitat solidària. Més de 200 col·legis han escollit aquesta segona opció, per la qual cosa la Fundació Trinidad Alfonso destinarà els diners recaptats a aquesta entitat.