Com en cursos anteriors, aquest any, l’IES Serra d’Irta organitza el seu propi Museu d’Art Contemporani (MACSI) en les instal·lacions del centre, reprenent una iniciativa que aposta per la creativitat i el desenvolupament de les aptituds artístiques dels jóvens.

Cal destacar que l’activitat es va veure posposada pel confinament de març per la pandèmia del coronavirus del curs passat. Mitjançant el desenvolupament d’aques museu, els alumnes creen obres d’art, amb originals resultats. Enguany, la temàtica triada al voltant de la que giren les creacions és el clima. Com a part d’aquest projecte, els jóvens realitzen vídeos explicatius i el centre organitza visites en què els alumnes expliquen la relació d’estes obres amb el Medi Ambient proposant un canvi.

Les tècniques empleades són diverses, des de video-instalació, escultura/instalació, pintura, grafit o fotografia. Els temes sobre els quals versen també són diversos, comprenent des de disruptors endocrins, obsolescència, malalties i plagues, desgel, biodiversitat, plàstics en el mar, empremta ecològica, sequera i agricultura, inundacions i barbàries o mobilitat i diòxid de carboni. En aquesta ocasió l’acivitat ha comptat amb l’ajuda de l’artista Sergi Propietari. Més info a: https://mestreacasa.gva.es/web/iesserradirta/238).