L’IES Botànic Cavanilles, a través de l’alumnat d’Arts Escèniques està participant durant els cursos 2019/2020 i 2020/2021 en el projecte Erasmus ClimART. L’objectiu general és transferir i implementar metodologies innovadores, per a tractar el canvi climàtic a través de l’art i del teatre. A més, este projecte tracta de promoure el desenvolupament professional dels professors d’Ensenyança Secundària, reforçant les seues competències; reforçar els coneixements i la consciència dels estudiants, amb una experiència internacional en què es treballa teatre i canvi climàtic; facilitar noves oportunitats per als estudiants, basades en metodologies innovadores i experiència internacional; i promoure el posicionament de l’ESO enfront del canvi climàtic.

En aquest projecte participen quatre instituts: Liceo Classico Vittorio Emmanuelle II (Iesi, Itàlia), SSS Milos Crnjanski (Sèrbia), Sophie-Brahe-Gemeinschaftschule (Alemanya) i l’IES Botànic Cavanilles (Espanya). A més, participen les associacions Eurocube (Italia), Cressol Associació (Espanya) i Youth Club of Municipality of Stara Pazova (Sèrbia).

El projecte consta de l’elaboració d’una part teòrica (cinc Intellectual Outputs, que ha sigut treballada enguany, i d’una part pràctica, el fi del qual serà la posada en comú a Brussel·les del treball realitzat pels quatre instituts. En el mes de febrer de 2020 es va realitzar en Iesi (Itàlia) una trobada en què es van traçar les línies fonamentals del projecte.

L’IES Botànic Cavanilles, de la Vall d’Uixó, ha treballat en l’elaboració de l’Instagram del projecte, en el concurs del logo per al projecte, en un vídeo promocional i en la preparació i realització d’un qüestionari per part dels alumnes d’AED sobre el canvi climàtic. Enguany, els estudiants prepararan una representació i diverses intervencions relacionades amb el canvi climàtic. Quant a la part teòrica, han col·laborat en la revisió del fullet informatiu del projecte, en la revisió de l’IO1, Material d’ensenyança sobre el canvi climàtic, l’IO2, Metodologies d’aprenentatge basades en l’art, i en l’elaboració completa de l’IO3 Pautes metodològiques per a l’activació de laboratoris temàtics. L’Institut espera que el projecte consciencie sobre un tema tan rellevant.