L’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixò ha sigut l’equip guanyador de la fase local de la Universitat Jaume I de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2021, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. A més, el jurat ha acordat atorgar el premi de millor oradora de la fase local a Arantxa Tena Molés, de l'IES Pere-Enric Barreda i Edo, de Benassal.

En la competició de la fase local de l’UJI van participar l’IES Honori Garcia i l’IES Botànic Cavanilles i l’IES Benigaslò de la Vall d’Uixò; l’IES Pere Enric Barreda i Edo, de Benassal; i l’IES Matilde Salvador, de Castelló de la Plana, els quals van debatre sobre el tema És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?.

El jurat, integrat per Embarka Hamoudi, de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de l’UJI; Maria Nebot, d'Escola Valenciana, i Marta Cubedo, d'Acció Cultural del País Valencià, va felicitar els equips participants pel seu gran treball de recerca i el seu esforç en la competició.

La fase final de la competició tindrà lloc del 13 al 23 d’abril i reunirà als equips representants d’altres 14 universitats.

En aquesta edició tots els debats es fan a sales virtuals (tant en les fases locals com en la fase final). Els equips poden estar formats per un mínim de 2 i un màxim de 8 alumnes, a banda de capità/ana. Els debats virtuals tenen una durada de màxim 16 minuts, en torns de 2 minuts.Cada equip realitza 4 debats (un matí) en la fase local i si és finalista un mínim d'altres 4 en la fase final. Cada fase local classificatòria acull un màxim de 5 equips i el campió de cada fase local rep un premi de 300 € en material escolar.

Foment de les competències transversals

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

En aquesta edició