L’IES Miralcamp de Vila-real ha organitzat unes jornades de formació sobre la importància de l’activitat física per a combatre l’obesitat entre la població escolar. Una iniciativa inclosa dins de les activitats formatives de l’Escola de l’Esport.

El dijous va participar el doctor Juan Francisco Lisón, director del Departament de Medicina de la Universitat CEU-Cardenal Herrera i premi Ángel Herrera a la millor tasca docent 2017. Primer va oferir una ponència sobre l’evidència cientìfica dels programes d’exercici per al tractament del sobrepés en edat infantil, que va complementar amb un taller de disseny i posada en pràctica d’un programa d’exercicis saludables per a xiquets.

Ahir van intervindre les doctores Vita A. Arrufat i África López Illescas, així com Juan José Molina, coordinador d’Infermeria en el centre de salut Bovila de Vila-real. Després es va celebrar una taula redona moderada per Diana Saura, cap de la Secció d’Activitat Física d’Esport de la Direcció Territorial de Castelló, amb Toni Simarro, catedràtic en Educació Física, entrenador olímpic i assessor nacional de llançament de disc; Marcos Senna, exjugador del Villarreal CF; José Ramón Cantavella, cap del Servei Municipal d’Esports de Vila-real, i Nuño Jiménez, llicenciat en Ciències de l’Educació Física i l’Esport i Psicología.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, destaca que «apostem per implicar a la comunitat educativa amb jornades que ajuden a conscienciar sobre la promoció de l’esport».