L’esport de base a Onda passa per un gran moment. Com a mostra, l’arranc de la nova temporada dels Jocs Escolars Esportius amb centenars de xiquets.

La competició de multiesport es va iniciar l’11 de novembre i es disputarà els dissabtes, segons el calendari establert per l’organització, fins a finals de maig; i es desenvoluparan en diferents instal·lacions esportives com el Pavelló Víctor Cabedo, el col·legi Pio XII o els camps de futbol La Serratella i el Olímpic. Es compta amb els coordinadors i monitors esportius de cada centre, i hi haurà una ambulància.

Està previst que 300 xiquets assistisquen a cadascuna de les jornades. Alumnes d’Infantil (querubí), primer i segon de Primària (pre-benjamí), tercer i quart de Primària (benjamí) i cinquè i sisè de Primària (aleví), participen en aquesta competició que constarà de quatre esports puntuables en diferents jornades de futbol sala, handbol, bàsquet i futbol 8, i jornades d’iniciació a altres esports com a atletisme, raspall i ciclisme.

Els XXXIV Jocs Escolars d’Onda estan organitzats per l’Ajuntament, al costat de Caixa Rural i les AMPAS. El consistori destina 35.000 euros per ajudar a abaratir els costos i que «tot l’alumnat tinga accés als diferents esports que es practiquen a la població», tal com ha explicat el regidor d’Esports, Francisco Chalmeta, qui ha assenyalat que «amb l’organització d’aquestes jornades tornem a apostar per ser una ciutat saludable, fomentant entre els menuts la pràctica habitual de l’esport».