L’atletisme i els escacs poden semblar dues disciplines esportives molt diferents, però el jove castellonenc Pablo Alba Sanz les viu amb la mateixa passió i als seus 15 anys està aconseguint uns resultats tan bons amb el tauler d’escacs com en curses de fons amb el Playas.

De ben menut ja es va iniciar en els escacs, aprenent a jugar amb el seu pare als 5 anys. Va jugar diversos campionats i tot i la seua joventut li van sortir molt bé.

Va provar amb el tenis i el futbol, però amb 10 anys es va apuntar tant al club d’escacs Els Mestrets com al Patronat d’Esports per a fer atletisme, i des d’aleshores ha compaginat les dues disciplines, les quals se li donen molt bé.

Pel que fa als escacs, ha sigut segon sub16 en la fase provincial dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana 2017 i tercer tant en l’escolar individual com per equips els anys 2016 i 2017. El seu nivell elo és de 1.600 punts.

Des de l’any 2015 també competiex amb el Playas de Castellón, primer com a cadet. Es va centrar en el fons al veure que quan participava en curses populars aconseguia molts bons resultats en curses de fins a 6 quilòmetres. Així, l’any 2017 va ser segon del Circuit 5k Cada volta +Dones Diputació en la categoria de menys de 23 anys, i tercer en el Circuit de Cros de Castelló dels Jocs Esportius.

L’objectiu per a aquesta temporada es superar-se en el Circuit 5k Cada Volta +Dones Diputació amb el primer lloc, i anar millorant els seus resultats en les curses de pista com ara les proves del II Circuit de Cros Diputació, ja que és el seu primer any de juvenil.

En els escacs tractarà de guanyar la fase provincial dels Jocs Esportius i fer un bon paper en l’autonòmica. També juga la lliga interclubs de Primera provincial Valencia-Castelló amb el primer equip de els Mestrets, al que vol ajudar a pujar de categoria.

Pablo compagina els estudis amb els seus entrenaments, als quals dedica quatre hores i mitja a la setmana pel que fa a l’atletisme i un hora i mitja als escacs.

El que a voltes no pot evitar es que coincidisquen les competicions dels dos esports, així que en aquests casos tracta de prioritzar els tornejos més importants.

Pablo explica que «m’agrada el desafiament per a la ment que ofereixen els escacs», alhora que confesa la seua admiració pels atletes especialitzats en les maratons.