El juvenil és el principal referent de la base del Bisontes de Castellón de futbol sala, un equip que aquesta temporada es manté en la màxima categoria nacional, la Divisió d’Honor, però s’estrena en un renovat grup VI.

El grup està ara format per equips de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a més de Múrcia i Albacete després d’haver fusionat els grups valencià i murcià a la fi de la darrera temporada. De fet, el Bisontes va tancar el curs 2018-19 entre els primers equips del campionat, la qual cosa li va donar accés a aquest nou grup.

Aquesta categoria té un nivell molt alt ja que diverses de les millors pedreres d’Espanya es troben en aquest grup, com per exemple l’actual campió d’Espanya, ElPozo Murcia.

L’equip del Bisontes està format per jugadors originaris de la capital de la Plana i també d’altres ciutats de la província. Alguns ja porten anys en l’escola del club, mentre que d’altres han arribat ara per a competir en aquesta categoria i continuar la seua formació.

L’entrenador de l’equip és Héctor Núñez, qui també s’estrena com a director esportiu del club, després d’entrenar en el Peñíscola FS, CDFS Segorbe i França. Té com a segon tècnic Alberto Castilla, que vé de l’Alcora FS, i com a delegat Cristian Ramírez, home de club.

Núñez explica que l’objectiu «és consolidar l’equip en la categoria, ja que és nova per a bona part dels jugadors», i assenyala que estan molt contents amb uns primers partits que els han situat a meitat de la classificació. «El més important és la formació per a fer possible el creixement esportiu i personal dels nostres jugadors, així com la preparació per a l’alt rendiment que és el proper pas abans d’arribar al món professional dins del club».

També destaca que «una de les nostres prioritats és donar l’oportunitat als nostres jugadors de l’escola que van creixent des d’avall». Així, molts jugadors del juvenil entrenen habitualment amb el primer equip.

Es el cas de Domingo Bonache, ala i capità amb tres temporades al club, preseleccionat pel combinat sub-19 autonòmic, o Pablo Osuna, jugador ofensiu que ja va debutar amb el primer equip la darrera temporada. Entre les incorporacions destaca Alejandro Aguilar, que ha jugat amb l’autonòmica en nacionals sub-16 i sub-19, i menció especial per a Tomás Safont, el més veterà amb cinc temporades al club. Tot un referent.