Almassora i Borriana participaran este any en ‘Mans al Riu’, una campanya anual de neteja de rius que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius, a través d’una neteja popular dels residus que poblen els nostres entorns naturals. A més de de les dos localitats castellonenques, també formen part els municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Alqueria d’Asnar, Alzira, Bunyol, Canals, Cullera, Elx , Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’agres i Xeraco. Totes uniran esforços per netejar de residus seus rius amb ajuda dels ciutadans que vulguin implicar-se en la campanya. Així, de manera coordinada, estes localitats netejaran dels seus rius el proper 2 d’abril (excepte l’Eliana i Pego, que ho faran l’1).

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials en els quals s’actue, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus. «Resulta incomprensible que encara s’abandonen residus als rius existint servicis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d’ecoparcs», assenyalen fonts de l’organització.

Durant l’última edició de la jornada van participar 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.