Una activitat perquè la naturalesa torne a ser el lloc natural d’aprenentatge. Això és el que promou el Parc Natural del Desert de les Palmes amb una nova jornada que tindrà lloc el proper 7 d’abril sota el títol Apropant l’escola al bosc, la importància del joc en la natura.

L’educació infantil a l’aire lliure va sorgir a Dinamarca i es va estendre posteriorment a altres països del nord d’Europa. Com remarquen des del paratge natural es tracta de tornar als orígens, «de manera que el que proposa aquesta metodologia és que el currículum escolar es desenvolupe en el bosc, camp o platja». Gràcies a aquest tipus d’educació, diàriament, els xiquets i xiquetes aprenen a l’aire lliure i realitzen excursions en les quals corren, grimpen, inventen jocs i es relacionen. Hi han molts que han definit aquesta vessant educativa com «un procés inspirador que ofereix als xiquets, joves i adults oportunitats regulars per a aconseguir i desenvolupar confiança a través de l’aprenentatge pràctic en un ambient de boscos».

De tot això i molt més, parlaran a partir de les 10.00 hores, en aquesta nova activitat on grans i xicotets podran gaudir d’una sessió d’escola al bosc guiada per una professional en aquest camp, formada a Irlanda i amb àmplia experiència en aquest tipus d’escoles, Carolina Izquierdo, cofundadora de Kerkus Forest School a Dublín.