El Consorci Palància Belcaire, pla zonal de residus C3/V1 va obrir de nou, el passat 7 de maig, i per a tota la ciutadania, el servei de la seua xarxa d’ecoparcs, tant fixos com mòbils, amb la volta als mateixos horaris establits en cada municipi amb anterioritat de la declaració de l’estat d’alarma.

D’aquesta manera es tornen a recepcionar els residus procedents de les activitats i de la ciutadania en situació de necessitat, mantenint les mesures de prevenció i higiene enfront del covid-19 indicades per les autoritats sanitàries, així com la distància interpersonal recomanada, no inferior a 2 metres.

En aquest sentit, el Consorci Palància Belcaire recorda que no s’ha d’acudir a l’ecoparc davant el dubte d’estar contagiat o haver tingut contacte amb el virus. A més, es recomana l’ús de màscara i guants per a depositar els residus corresponents.

Amb la reobertura, es deixa sense efecte les tasques extraordinàries de recollida d’estris porta a porta des del servei d’explotació de la xarxa global d’ecoparcs.

Així mateix, el Consorci ha posat a l’abast de la ciutadania (disponible en cadascun dels ajuntaments del pla zonal i en la pàgina web del Consorci Palància Belcaire) un model de declaració responsable justificativa dels desplaçaments potencials de persones usuàries a la xarxa consorciada d’ecoparcs, sempre suportats en motivacions de causa de força major o situació de necessitat.