Almenara forma part de la segona edició del projecte d'educació per al desenvolupament In/Sostenible. Territorialitzant els ODS a la província de Castelló, a través del conveni de col·laboració entre el Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló, amb la finalitat divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 entre la ciutadania. Les activitats es desenvoluparan a més d'Almenara en altres cinc localitats com són: Viver, Benassal, Benicarló, Montanejos i Castelló

La platja Casablanca va ser l’escenari on es va realitzar una de les sessions amb un taller titulat 'La tómbola del reciclatge', que es suma al denominat Recicla-aros, celebrat fa dues setmanes a la localitat.

La tercera i última sessió de les jornades ambientals del municipi consistirà en la realització d'un contacontes, el dijous 12 d'agost a les 20.00 hores, en el passeig marítim, titulat 'Buscarem un tresor', a càrrec d'Elisa M. Matallín. Es tracta d’una activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta. 

A més, s’ha programat per a més endavant, tant en el CEIP Juan Carlos I, com en l'IES Almenara, el taller didàctic 'Soc conscient de quin consum faig', amb l’objectiu d’acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles. I també està prevista que arribe fins a Almenara l'exposició 'In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat', dirigida al públic en general i que té com a objectiu aprofundir en el ODS 12: Producció i consum responsables.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, destaca la importància de «fomentar tant la sostenibilitat com el consum responsable, emmarcat tot en els objectius que tenim dins de l'Agenda 2030, per a aconseguir un millor futur». Per la seua part, el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, assenyala «la importància de col·laborar per a objectius comuns i de gran importància per al present i futur de la societat en general».