L’aposta d’Iberdrola per liderar la transició energètica a Espanya, incrementar el compromís amb la descarbonització de l’economia i fer molt més sostenibles les seues instal·lacions ha permés evitar l’emissió a l’atmosfera de 2.200 tones de CO2 gràcies a la posada en funcionament de la planta fotovoltaica en la central de cicle combinat de Castelló.

La companyia va començar l’activitat de la central solar en 2021, un projecte innovador amb una potència renovable de 3,5 megavats (MW) i que està compost per aproximadament 8.000 mòduls fotovoltaics que ocupen una superfície propera a les cinc hectàrees dins de l’emplaçament situat en El Serrallo.

Aquesta actuació s’emmarca dins del convenciment d’Iberdrola que l’electrificació actuarà de palanca de la recuperació econòmica i l’ocupació en el món.

Construcció

En la construcció de la planta fotovoltaica de Castelló van intervindre mig centenar de treballadors de diferents empreses, entre les quals es troben proveïdors regionals, com a Ibèrica de Aparellajes, que van subministrar els centres de seccionament, lliurament i mesura i el centre de transformació; i l’empresa castellonenca Transportes y Excavaciones Vicente Prades, que va ser l’adjudicatària dels treballs d’obra civil per a adaptar el terreny de l’emplaçament. A Espanya, el grup lidera el sector renovable amb una capacitat instal·lada de més de 17.400 MW, que aconseguiran els 25.000 MW en els pròxims anys gràcies al seu pla inversor, que preveu destinar 14.300 milions a 2025 al desplegament d’un ambiciós pla de renovables i de xarxes elèctriques intel·ligents. La seua estratègia de creixement sostenible li ha permés convertir-se en un líder energètic global