El cantautor castellonenc Artur Álvarez, conjuntament amb nodrit grup de mísics amics revisaran la poesia dels nostres il·lustres poetes Bernat Artola i Miquel Peris des d’una nova visió musical i interpretativa, el blues, el pròxim dijous, 4 de febrer, en el Teatre Principal de Castelló. És una nova forma d’homenatjar els esmentats literats, tan estimats i admirats en la nostra localitat, atenent este nou registre interpretatiu.

El propi Álvarez assenayala que “per poder realitzar este procés de fusió entre el sentiment estètic de la paraula i el flux sonor que estimula la percepció de l’individu, és necessari comptar amb bons fonaments”. Així, en el cas que ens ocupa, “crec haver encertat en l’elecció”, afirma, per afegir que, “d’una banda, la qualitat lírica de dos poetes de culte per a Castelló i, per extensió, per a la nostra literatura, com són Bernat Artola i Miquel Peris. L’altre pilar essencial, el gènere musical en què es gronxen els versos de tan il·lustres poetes, el blues. El blues, entés en sentit majestuós, en majúscules”.

Catorze músics, amigues i amics, han tingut l’amabilitat de respondre a la crida d’Artur amb prestesa i sense condicions. Gràcies al seu talent, generositat i singularitat han confeccionat un producte col·lectiu ple de diversitat a l’hora d’articular els temes que conformen ‘A ritme de blues’. Els músics col·laboradors son Carlos Álvarez, Diego Barberà, Ángel Belinchón, Ferran Bellido, Sergio Bisbal, Ferran Bosch, Juanjo Carratalà, Carlos Colom, Muntsa, Sara García, Paco Ibáñez, David Mascaró, Ignasi Navarro, Fj Silvestre, Joan Villalonga.