Diu el tango que vint anys no són res i ha de ser cert, perquè algunes resurreccions culturals fins i tot dupliquen aquesta xifra. Aquest és el cas de Sergio Ventura (Castelló 1934), pintor i muralista que després de quatre dècades d’inactivitat ha decidit tornar a la primera plana de l’actualitat artística. La resposta al per què d’aquest sorprenent lapsus en la seua trajectòria la dóna el propi artista amb rotunda sinceritat: «Simplement m’he dedicat a viure».

El públic que visite la Menuda Galeria, l’espai amb més «marcians» per metre quadrat al centre cultural La Bohemia de Castelló (carrer Císcar), es pot sorprendre des del passat dijous, 6 d’octubre, amb una obra que combina maduresa amb frescor. La present selecció inclou obres en què la figura humana s’apodera de tot l’espai, sempre multicolor i saturat de lluminositat. El mateix Ventura reconeix l’obligada referència a l’expressionisme més clàssic, pel qual sent profunda admiració.

El coordinador de la Menuda Galeria i director de la Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló MARTE, Joan Feliu, ha destacat que «ens sentim especialment feliços d’haver recuperat a un artista que va a sorprendre a molts per la modernitat de la seua proposta. Ha trigat molts anys a tornar a exposar, massa, però també ho fa amb una força que no es veu tots els dies».

Cal destacar que la present exposició està comissariada per Antonio Arbeloa.

ELS SEUS INICIS

Deixeble de Ramón Català a l’Escola de Belles Arts de Castelló, Ventura pertany a la generació d’artistes com Alberto Guallart, Juan Ripollés o Luis Bolumar, tres companys de professió amb els quals comparteix dècades d’amistat. Va ser precisament amb Guallart amb el qual va fer algun dels seus murals més recordats, com els que van presidir hotels i centres recreatius a Benicàssim i Castelló. H