L’artista castellonenc Maseda presenta Color ex animo, a la sala del Centre Cultural Obert (ECO) de la Diputació Provincial de Castelló.

Les Aules acull, doncs, una exposició molt esperada ja que, per primera vegada, es pot visitar a la capital de la Plana un projecte individual d’aquest artista «que porta la llibertat i l’esperit crític com a bandera». El títol de la mostra fa al·lusió al color dels sentiments, un tint que en aquests moments té el rosa fúcsia com a principal aliat.

En aquesta exhibició, que es podrà veure fins al 30 d’octubre, Maseda recull algunes de les seues obres fetitxe, a més de recents creacions. Des de les primeres versions de Marilyn Monroe passant per cares icònics com Francis Bacon, Dalí o Hitchcock, fins als seus últims dibuixos en tons fluor. «Amb una gestualitat desbordada i un talent evident per al dibuix, Maseda atorga als seus personatges una forta càrrega emocional», expliquen. Certament, un dels seus trets característics és l’ús visceral del color, tot i que parteix sempre del blanc i negre. A partir d’aquest binomi sorgeixen les emocions per donar pas als roses fúcsies principalment, vermells, taronges, grocs i tons fosforescents «aplicats més amb el cor que amb la raó». El dibuix conscienciós i laboriós del primer moment se sotmet a la tempesta apassionada del color viu i els regalims.

A més dels dibuixos i pintures, Maseda sorprèn en la present exposició a Les Aules amb una instal·lació de peces escultòriques. Imatges marianes i un bust de Jesucrist d’un blanc impol·lut, immaculats i innocents, apareixen brutalment tacats amb pintura vermella. En la sèrie subjau una crítica ferotge cap als fanatismes. Maseda vol denunciar els crims que l’ésser humà comet emparant-se en la religió o en un Déu. H