Pablo Sebastiá clausurarà el II Club Literari d’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés dimecres que ve, 11 de maig, a les 19.00 hores. Aquest projecte de foment de la lectura ha anat desgranant mensualment l’obra de destacats autors contemporanis, comptant sempre amb la seva presència a la sala. El castellonenc analitzarà en aquesta vuitena i última sessió un gènere amb una salut de ferro, com és la novel·la negra. Aquest acte forma part, en part, del festival de literatura, art i cinema ‘Castelló Negre’ del que Sebastià és la seua ‘alma mater’ i director. No cal dir que la novel·la negra és la seua passió i el seu món com s’ha pogut comprovar a través de la seva trajectòria literària. Fins avui ha publicat ‘El último proyecto del doctor Broch’, ‘Secreto de Estado’, ‘La agenda Bermeta’, ‘El último grado’ y ‘La sonrisa de las Iguanas’, novel·la editada per Reino de Cordelia i que ja va presentar el any passat a l’Aula de Lectura d’el Corte Inglés.

Segons hem pogut saber, Pablo Sebastiá, incombustible com és, està a punt de publicar una nova obra titulada ‘Reikiavik’, que sens dubte atraparà novament als seus milers de lectors, amants de la novel·la negra.

Aprofitant la presència de l’escriptor castellonenc aquest dimecres, en el mateix acte s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘Escritores en Ámbito’ d’Asís G. Ayerbe que inclou imatges d’alguns dels millors escriptors espanyols contemporanis.

Pablo Sebastiá i Asís G. Ayerbe es van trobar a Madrid on l’escriptor castellonenc va posar, com han fet desenes d’autors per a les càmeres d’aquest fotògraf que va fundar i dirigir la revista Entelequia i l’editorial Los Duelistas. El resultat es podrà veure fins al 4 de juny a la llibreria d’El Corte Inglés de Castelló al costat dels retrats de Santiago Posteguillo, Laura Gallego, Marta Querol, Vicente Marco, Maria Villamayor, Sebastià Roa, Carlos Marzal, Ana María Matute, Maria Dueñas, Alberto Vázquez Figueroa, Javier Sierra, Antonio Muñoz Molina, Enrique Vila Matas, Juan José Millás o el premi Nadal d’enguany Víctor del Árbol, entre d’altres.

Per segon any consecutiu l’Aula de Foment de la Lectura ha obert les seves portes a una reflexió plural, serena i distesa sobre l’estat i l’evolució de la literatura a Castelló, la Comunitat Valenciana i la resta d’Espanya. h