Les escoles de Pilota són la flama que manté més viva la pilota valenciana a la província de Castelló. Més de 80 xiquets i xiquetes competeixen a diferents modalitats durant tot l’any a raspall, frontó, one wall i escala i corda.

Aquesta és una realitat creixent que naix del bon treball per part de la Federació de Pilota Valenciana (FEDPIVAL), encarregada de gestionar i promocionar els Jocs Esportius, i del gran esforç que es fa des dels clubs per difondre la pilota entre els més menuts. Arribant l’estiu, les escoles de pilota tanquen les seves portes.

L’Escola Municipal de Pilota de Castelló va tancar la temporada amb un esdeveniment preparat pels pares i fills amb diferents activitats. En primer lloc, Clàudia Levoni, alumna de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, va apropar als assistents la història de la pilota a la capital de la Plana, que al llarg de la història d’aquest esport ha comptat amb quatre trinquets i un frontó valencià actualment dessolat.

La jornada continuà amb un visionat de fotos de les diferents activitats dels xiquets de l’escola.

Amb aquesta cloenda es va intentar integrar als pares en l’escola i crear un bon ambient, que és un dels pilars fonamentals per a la viabilitat d’aquest esport que es dels minoritaris.

Així, la jornada va concloure amb diferents jocs col·laboratius on participaven els alumnes de l’escola i els pares. H