Promoure la igualtat en els jocs infantils és el que es persegueix amb la jornada Alma en joc, una fira organitzada per l’Ajuntament d’Almassora que s’instal·larà aquest cap de setmana en el municipi. Així, en aquesta segona edició, l’esdeveniment pretén servir perquè les famílies aprenguen a educar en valors com el respecte, l’empatia o la tolerància i evitar situacions que els acosten al sexisme.

Aquesta fira inclourà jocs, exposicions i xerrades per a afavorir la participació d’adults i xicotets. La plaça Espanya del municipi acollirà una sèrie de sessions sota el títol La igualtat en joc, el dia 15 a les 17.00 hores, mentre que a la sala Espai Mercat s’inaugurarà l’exposició Constuïm igualtat, a les 19.00 hores, que romandrà oberta al públic fins al 22 de novembre. I la plaça Espanya es convertirà en l’epicentre de l’activitat el dia 16 amb els tallers CreArt, en els quals els participants podran experimentar amb materials reciclats durant tot el matí i, a la vesprada, podran sumar-se a jocs cooperatius.

SESSIONS PER A PROFESSIONALS

Les sessions dirigides a professionals del sector de l’educació arribaran aqueix mateix dia, amb la celebració d’un total de quatre xerrades (en horari de matí i de vesprada) en els quals els ponents posaran l’accent en temes com els valors del joc, el pati com a punt de trobada i el dret al joc en la infància i l’adolescència. Macarena González, Carmen Jasanada, Carmen Cabrera i Jaume Bentulà seran els encarregats de conduir aquestes sessions.