La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb els ajuntaments de Benassal, Ares del Maestrat, Culla, Albocàsser, la Serratella, la Serra d’En Galceran, la Torre d’En Besora i Vilar de Canes, ha programat el taller Apunta’t al bon rotllo, en l’IES de Benassal i el CES Alt Maestrat.

Aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar el desenvolupament d’altres maneres alternatives de relacionar-se sexual i afectivament, que s’aparten dels models violents, actuant directament en un dels col·lectius on s’han produït un major augment de les conductes sexistes i les actituds possessives o violentes, adolescents de 12 a 16 anys, tal i com comenten des de l’organització del taller.

La campanya, a més dels tallers per a l’alumnat, disposa de materials dirigits a la resta d’agents que componen la comunitat educativa: professorat i famílies. Des d’un marc coeducatiu s’aporten claus perquè, tant el professorat com les famílies, puguen contribuir a la prevenció primària de la violència contra les dones i la promoció dels bons tractes, i disminuir la probabilitat de patir violència física, psíquica o sexual i impedir l’aparició d’aquestes.

Cal recordar que el primer dels tallers es va impartir el passat 14 de març a Benassal i arribarà demà a Albocàsser. Aquestos formen part del programa d’accions que els ajuntaments anteriorment citats han confeccionat per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.