Castelló activa l’aplicació del pla de contingència i continuïtat del servei, elaborat pel negociat d’Arxiu i Biblioteques de la Regidoria de Cultura.

El pla estableix que l’aforament màxim serà del 30% de la capacitat i que totes les instal·lacions hauran d’estar desinfectades. A més, s’aplicarà un protocol per als materials retornats, amb el condicionament d’una zona segura per a emmagatzemar-los durant 14 dies, amb contenidors, caixes o bosses necessaris per a l’aïllament.

El personal de les biblioteques modificarà, si cal, la distribució del mobiliari per a garantir que els usuaris mantinguen una distància de dos metres. Per a l’accés a la biblioteca serà imprescindible respectar la senyalització (exterior i interior), portar guants (en cas de no tenir-ne seran facilitats per la biblioteca) i desinfectar-se les mans.

La informació i orientació bibliogràfica es faran preferentment via correu electrònic o telefònica, de manera que els materials sol·licitats estaran preparats quan els usuaris accedisquen a la biblioteca. A més a més no es podrà fer ús d’ordinadors públics, ni els catàlegs d’accés públic en línia i altres catàlegs, i estarà limitat l’accés lliure a la col·lecció.

Tampoc està permés l’accés als banys.