El centre d’educació especial Castell Vell de Castelló continua amb la seua encomiable labor per a facilitar l’accés laboral als seus alumnes. Una meta que, a poc a poc, es va acostant cada vegada més gràcies, en part, a la col·laboració de la Regidoria d’Educació en els seus projectes. I és que el consistori de la capital de la Plana ha construït en una de les aules del centre una barra de bar amb la finalitat que els joves que estudien el curs de Formació Professional bàsica de bar-restaurant puguen realitzar pràctiques reals d’hostaleria i millorar les seues capacitats en aquest àmbit.

D’aquesta manera, l’Ajuntament mostra el seu suport i cobreix part de les necessitats estructurals del centre. Així, seran nou alumnes en total --amb la possibilitat d’un màxim de 12-- , de 16 i 24 anys, els que puguen beneficiar-se d’aquesta nova instal·lació.

L’OFERTA FORMATIVA

Cal destacar que Castell Vell oferta, en l’actualitat, dues modalitats d’FP. La primera d’elles --i que compta amb més consolidació-- és la d’auxiliar administratiu. Segons comenten des del centre, els responsables van buscar un curs que fóra més pràctic, manual i mecànic i es van decantar per l’FP de bar-restaurant, convertint-se en l’únic centre públic d’educació especial que l’oferta. Aquests cursos, tal com recorden des del col·legi, tenen una durada de dos anys --en comptes d’un--perquè estan adaptats als alumnes que les cursen. Així, els estudiants passen els seus matins dedicant temps als mòduls específics del seu FP, mentre que les vesprades estan cobertes per les àrees comuns (linguístico-social, científic-matemàtica, educació física i tutoria).

Amb tot això, i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, el centre Castell Vell facilita que els alumnes amb necessitats especials puguen accedir a una formació reglada. Un pas més cap a la inclusió social.