La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha distribuït 2.000 exemplars del còmic que ha elaborat sobre la llei de drets i garanties de la infància i l’adolescència. Amb aquesta iniciativa es pretén fer una versió més pròxima i fàcil d’aquesta norma, de manera que els xiquets i les xiquetes puguen conéixer els seus drets i defensar-los.

Els personatges de Clara, Fàtima, Josep, Yaiza i Àlex protagonitzen una aventura que té lloc en un poblet de 80 habitants, on aquest grup d’amics utilitzarà els seus coneixements sobre la llei per a resoldre endevinalles i ajudar altres xiquets i xiquetes que tinguen problemes. El còmic, que ha sigut elaborat per l’il·lustrador Alberto Sanz i el seu equip, és «una versió accessible, amigable i inclusiva» d’aquesta llei, que va entrar en vigor fa un any, ha explicat la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i que es tracta d’una llei «valenta i innovadora», tal i com ha afegit.

Els xiquets, xiquetes i adolescents han obtingut «la consideració de ciutadans i ciutadanes de ple dret» gràcies a aquesta norma i, per això, era necessari que el contingut s’explicara d’una manera que s’entenguera, ja que és important «impulsar la seua participació en la vida pública i així avançar en la promoció dels seus drets», ha manifestat. «Cal deixar de veure els xiquets com una propietat de les famílies» perquè són «subjectes de dret, i d’un dret especialment protegit».