És veritat això que diuen que som el que mengem? Sabem escollir quins aliments necessitem per a rendir durant tot un dia? Cada vegada són més les famílies que es preocupen per introduir en els més xicotets una dieta equilibrada i saludable per assegurar un bon creixement. I també ho són els col·legis que aposten en els seus menjadors per menús denominats healthy.

És per això que la Conselleria d’Educació vol ajudar tant els professors com als pares i mares en aquesta matèria i proposa, el proper 30 de novembre, una sessió que s’enmarca dins del cicle educatiu Compartim, Comunitat Educativa, en la qual es tractarà el tema dels trastorns de l’alimentació, en concret l’anorèxia i la bulímia.

L’acte, que serà presentat pel director general de Política Educativa, Jaume Fullana, es celebrarà a la sala d’actes de la Conselleria d’Educació, de 18.00 a 20.00 hores. L’entrada és lliure, però està limitada a l’aforament de la sala.

Aquesta jornada, que reunirà a desenes de docents y famílies, comptarà amb la presència del doctor Luis Rojo, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València i cap de Psiquiatria Infantil i Juvenil i de Trastorns de la Conducta Alimentària de l’Hospital Universitari La Fe, que impartirà una conferència baix el títol Anorexia y bulimia. Factores de riesgo. A més, estarà present Marta Madrid, una jove valenciana que ha superat els trastorns de l’alimentació i que aprofitarà per a relatar a l’auditori la seua experiència en primera persona. La jornada acabarà amb un torn obert de paraules.

Cal recordar que Compartim, Comunitat Educativa és una proposta que pretén posar en comú temes d’actualitat i d’interés per als diferents estaments que conformen la comunitat educativa: professorat, mares i pares. La primera d’aquestes sessions va tindre lloc el 26 d’octubre i va comptar amb la participació de l’Ampa del CEIP Lluís Revest de Castelló, que va mostrar exemples d’implicació dels pares i mares al centre i a la localitat.