Els alumnes de primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria de l’IES Vila-roja d’Almassora, que cursen l’asignatura de Robótica, han continuat la seua formació durant el periode de confinament. Com ha ocorregut en tots els centres educatius d’Espanya, les classes presencials s’han substituït per lliçons i projectes telemàtics.

En el seu cas, com assenyala la professora del departament de Tecnologia, Ester Edo, «ens hem hagut de reinventar en aquest temps tancats a casa sense els nostres robots. Hem passat de controlar robots a dissenyar el nostre robot virtual coronavirus, fer animacions amb ell i programar un videojoc en el qual simulem els contagis».

La proposta dels docents ha consistit en que cada alumne ha tingut que fer la seua interpretació amb les mateixes regles de joc. Si coronavirus toca a persona sense mascareta suma un contagiat, però si toca algú que porta la mascareta o a personal sanitari resta un contagiat. Amb aquest tipus d’iniciatives creatives «aprenem jugant i llancem el missatge de posa’t la mascareta», comenta la professora.