L’inici d’aquest nou curs escolar suposarà un important estalvi per a les famílies de la província de Castelló. Tenint en compte la inversió de fa ara quatre anys, les famílies de renda habitual amb alumnes en Primària estalviaran un total de 705 euros en llibres y menjador, mentre que les de renda baixa, 358, amb una inversió que disminueix fins als 0 euros.

Així s’extrau de les dades aportades per la Conselleria d’Educació, que ha confirmat que un total de 13.400 escolars de Castelló tindran beca menjador en rebaixar la nota a 8 punts. Es tracta de 3.000 alumnes més que fa dos cursos, i uns 5.000 d’ells amb el 100% de la dotació, que és de 4,25 euros i cobreix el menú escolar diari en els col·legis públics; per la qual cosa els pares no hauran d’abonar ni un euro al mes pel servei.

I, com a principal novetat aquest curs, Educació inclou com a beneficiari directe a l’alumnat destinatari de la renda valenciana d’inclusió, a més dels quals han sigut escolaritzat obligatòriament en un centre d’un altre municipi al de la seua residència per no existir en aquest oferta educativa; els que estan en acolliment familiar o residencial; així com els fills de famílies acollidores o de víctimes de violència de gènere.

Els beneficiaris de les beques, que ja s’han posat en marxa amb l’inici de les classes, estan ja en els taulers d’anuncis dels centres escolars o en internet per a consulta de les famílies, tal i com apunten des de la secretaria d’alguns col·legis.

«És molt important assegurar servei de menjador escolar a l’alumnat valencià més desfavorit econòmicament», ha explicat el conseller d’Educació, Vicent Marzà. I és que cal recordar que, aquest curs, la Generalitat ha invertit 5.907 euros per alumne, un 17% més que l’últim curs de l’anterior Govern. «Amb Xarxa Llibres i l’augment pressupostari per a beques menjador aconseguim que una família valenciana de renda habitual estalvie 705 euros per fill o filla respecte a l’antic Govern», va explicar el responsable.

Cal destacar que aquest curs també s’ha aconseguit reduïr el cost de les escoletes de 0-3 anys fins a 1.400 euros. En aquest sentit, pel que fa a aquest tram, hi ha un 15,8% més d’alumnes escolaritzats que en la legislatura anterior, gràcies a l’augment de les aules gratuïtes de 2 anys i les millores del bo infantil.

Marzà ha explicat que «la clau de l’augment progressiu de xiquets i xiquetes escolaritzats en aquest tram d’edat té dos pilars: l’augment de dotació econòmica de les ajudes del bo infantil en un 40% respecte a l’anterior Govern i haver creat aules gratuïtes de dos anys. Som l’única autonomia de l’Estat que hem augmentat l’alumnat escolaritzat en aquest tram d’edat».