Canviar d’any sol ser un moment de reflexió en el que recapitular sobre els avanços i els nous reptes que es plantejen amb l’inici del nou exercici.

En aquest sentit, la Fampa Penyagolosa de Castelló ja s’ha marcat en l’agenda els nous reptes per a l’escola pública del 2020. Uns desafiaments que l’associació ja va posar sobre la taula fa uns dies en una reunió mantinguda amb la Direcció Territorial i que es centren, per exemple, en les actuacions pendents en alguns centres educatius com l’Aulari del CRA Penyagolosa a les Useres, el CEIP Vicent Marçà i el CEIP San Miguel Arcàngel de Soneja.

Així, des de la federació «esperem rebre durant aquest any que ara comença les dades de l’avaluació realitzada per la Conselleria d’Educació sobre el funcionament de la jornada contínua en els col·legis en la qual està implantada», avança l’actual president, Josep Albiol. «Malgrat que es va sol·licitar per escrit els resultats o l’informe elaborat per l’Administració, les famílies de Castelló no han rebut cap dada sobre aquest assumpte», explica. A més, la Fampa considera que «és important que el nou Reglament d’Organització i funcionament dels centres educatius arribe als pares i mares de l’escola pública perquè coneguem exactament el nostre paper dins de la comunitat educativa i el paper dels altres agents que la formen per a facilitar l’òptim funcionament dels centres escolars públics de Castelló».

És per això que una de les demandes d’enguany és sol·licitar una major visibilitat i presència de la Inspecció Educativa perquè coneguen amb més detall i visiten amb més assiduïtat el dia a dia dels centres. «A Castelló detectem que els problemes que es generen en els col·legis solen resoldre’s entre les famílies i el professorat, sense que Inspecció Educativa arribe a intervindre» per la qual cosa «entenem que la resolució de problemes en els centres és una tasca d’aquest departament i des de la Fampa treballarem perquè hi haja més proximitat».