El Col·legi Sant Cristóbal de Castelló organitza Educainnova, una jornada sobre innovació educativa que tindrà lloc en les seues instal·lacions el 8 de juny. L’esdeveniment està dirigit a professionals de l’educació i a estudiants de Magisteri interessats a conéixer noves tècniques i estratègies que els ajuden a millorar la seua labor com a docents.

Educainnova abordarà temes com les emocions en l’aprenentatge, l’ús adequat de la memòria, la neurodidáctica, la gestió emocional i el mapa de comportament, la intel·ligència emocional i la felicitat com a eina per a aconseguir l’èxit. A més, es compartiran les experiències de tres col·legis innovadors i es realitzarà una taula redona on es debatrà tot el tractat.

L’encarregat d’obrir la jornada serà Jesús Guillén, professor del postgrau de neuroeducació de la Universitat de Barcelona. A continuació, des del col·legi Castalia explicaran la seua experiència amb la metodologia Matemàtiques ABN, que persegueix que els alumnes resolguen problemes de múltiples maneres i amb total llibertat.

Posteriorment, Begoña Ibarrola, psicòloga i terapeuta infantil amb més de 20 anys d’experiència, detallarà la vital aportació de les neurociències al funcionament del cervell i representants del British School Alzira analitzaran la importància dels espais educatius per a l’aprenentatge. Per part seua, Rosa Casafont, llicenciada en Medicina i Cirurgia, abordarà des de diferents prismes la gestió emocional i el mapa del comportament.

La sessió de la vesprada estarà protagonitzada per representants del col·legi Sant Cristóbal, els qui dissertaran sobre la intel·ligència emocional a l’aula, i l’empresari i professor Juan Planes amb una anàlisi de la felicitat com a element clau per a aconseguir l’èxit.