El professor de la Universitat Jaume I de Castelló Enric Ramiro ha creat un joc didàctic matemàtic sobre les mestres valencianes baix el nom Mestres com tu, mestres per la ciència. L’objectiu principal és visibilitzar el treball d’aquestes docents preocupades per les lletres i les ciències, contribuir a la igualtat de gènere i reivindicar la recerca i la formació global de ciències i lletres per part dels mestres d’Infantil i Primària. El material ha estat editat per l’Ajuntament de Castelló de la Plana, des de la Regidoria d’Educació.

La intenció del joc, que està protagonitzat per 16 dones, és oferir unes pinzellades sobre insignes mestres valencianes per tal que entre tots «avancem i conformem un quadre de justícia reivindicativa que ben segur ajudarà a investigar i descobrir detalls d’elles que ens sorprendran», explica el professor Ramiro, qui assegura que «tenim personatges increïbles que no coneixem i que cal potenciar-los».

De totes elles, apareix la imatge, les dades i lloc de naixement i defunció, així com una breu explicació de la seua importància per a motivar un major aprofundiment a les persones interessades. Un sorprenent recurs que, sense dubte, ajuda a valorar la funció del magisteri.