Cada vegada són més els centres que consciencien als més xicotets sobre la importància i la necessitat de cuidar del nostre entorn. Els xiquets i xiquetes són conscients que el canvi climàtic és una realitat i, per això, volen aportar el seu granet d’arena en favor d’un futur més favorable. I això ho saben molt bé els escolars del col·legi Josep Iturbi de Borriana, que durant aquestes setmanes han treballat a l’aula la importància i la pràctica del reciclatge i de la reducció de residus. Una teoria que van passar a la pràctica amb una eixida a la platja de la seua localitat, on l’alumnat de tres i cinc anys, junt amb les seues famílies, van realitzar tasques de neteja, recollint diversitat de deixalles, envasos i altres elements que embruten i contaminen la voramar. Una jornada en la que també van gaudir d’un dia de convivència amb els seus companys i de contacte amb la natura. L’eixida de neteja de la mar es repetirà a principis del proper mes d’abril.

«Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins del programa de centre sostenible que es fa a l’escola des de fa anys i que enguany s’ha reconegut amb l’adhesió a la xarxa de centres sostenibles a través del compromís EAR», segons destaquen.

D’aquesta manera, el Josep Iturbi mostra la seua total implicació en la cura del nostre entorn mitjançant la pràctica de la regla de les tres erres: reduir, reciclar i reutilitzar; tan senzilla com necessària. En aquest sentit, cal recordar que el centre ja fomenta des de fa alguns anys l’ús de la carmanyola en lloc del paper d’alumini, les botelles d’aigua reutilitzables i el reciclatge de paper i envasos a les aules, així com la reutilització d’ambdós materials. A més, els alumnes realitzen visites a l’ecoparc municipal i participen de manera anual en activitats relacionades amb la plantació d’arbres a l’entorn de la població de Borriana.