L’ Escola d’Educació Infantil de Xilxes Isabel González Torres, ha rebut un premi nacional en la categoria Desenvolupament feliç, necessitats especials, pel projecte Som tres parts: S3P mindfulness, una iniciativa que l’escola dirigeix a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, pares i docents, per a la gestió emocional i de conflictes. El jurat ha seleccionat el projecte que s’està duent a terme en l’escola des de fa tres anys pels beneficis del seu desenvolupament tant en els xiquets, com en les famílies i en el professorat, en concret en la branca d’atenció cap a alumnes amb necessitats educatives especials, obtenint sorprenents resultats respecte al benestar general de la comunitat educativa.

S3P Mindfulness: Atenció Plena de 0 a 3 anys naix en 2018 i es defineix com un programa o projecte de desenvolupament interior emocional, creat per a l’escola infantil, en el que s’aprén a focalitzar l’atenció de forma independent per a aconseguir estabilitat en situacions conflictives. Alumnes de 0 a 3 anys, pares i docents trien de forma serena la seua posició davant de l’adversitat. Tot el procés va encaminat a aconseguir un menor patiment que dóna pas a una major serenitat. El programa es realitza amb el suport de l’atenció plena i es fonamenta en l’autodescobriment per a millorar de forma la conducta.

Aquesta iniciativa pretén avivar la consciència de l’alumne i de la comunitat escolar; i despertar la seua atenció, davant de futures tasques educatives, conflictes, circumstàncies i en la seua pròpia vida. El passat any es va testificar que el major objectiu complit està en els alts índexs d’atenció obtinguts així com diversos canvis respecte a la calma i tranquil·litat, la gestió d’emocions i la resolució de conflictes constatats segons els models d’avaluació creats per al projecte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xilxes i l’àrea d’Innovació Educativa de la Generalitat valenciana.