L‘institut Penyagolosa, de Castelló, va participar al llarg del confinament, com a redacció invitada, d’un projecte per a escriure articles a la revista XARXA Report, elaborada per jóvens adolescents. El treball va resultar tan bo, que participen en unes beques per a poder continuar fent-ho durant el curs 2020-2021. A la publicació li va agradar molt l’enfocament científic del centre, per la qual cosa l’institut va guanyar la Beca Acer, amb una dotació de quasi 3.000 euros, podent participar novament en el projecte RED, però ja de manera anual.

L’IES castellonenc va resultar guanyador, a nivell estatal, front quasi 400 centres de tot el país, per la qual cosa els responsables i els alumnes estan orgullosos del que han aconseguit.

70 centres educatius de tota Espanya són els que formen part del projecte. En aquesta xarxa participen prop de 4.000 estudiants que es converteixen en redactors i redactores, per a informar, debatre i opinar sobre el que passa al seu al voltant, però també sobre els temes de l’actualitat informativa. L’objectiu és oferir un mitjà d’expressió i opinió per a l’alumnat, fomentant la mirada crítica de l’actualitat i oferint un espai per a informar i informar-se del que succeïx en el món. A més, les coordinadores i editors treballen perquè siga un espai d’interacció entre estudiants de diferents procedències i cultures en què treballen temes comuns.