Els docents tenen una cita els propers 28 i 28 de setembre al Palau de les Arts de València. I és que el Cefire específic de plurilingüisme i les assessories de plurilingüisme dels diversos Cefires territorials preparen ja el congrés titulat Litera’t: aprenentatge de les llengües mitjançant la literatura.

Aquest congrés pretén ser un punt de trobada i d’intercanvi d’idees que contempla tres ponències que es subdivideixen en diferents tallers que recorren totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a l’ensenyament de persones adultes. Els temes centrals de les ponències i tallers seran la didàctica dels gèneres literaris en l’aula, la ideologia en la literatura i la representació de les múltiples identitats en la literatura.

Estratègies comunicatives a través de la poesia visual (Glòria Bordons, de la UB); Desmuntar prejudicis amb la literatura (M. José Olaziregi, de la UPB); i Children’s Books by Canonical Authors in the EFL Classroom (Elena Ortells, de l’UJI) seran les conferències de les que podran gaudir els assistents.

Cal destacar que els tallers estaran relacionats amb les ponències de les conferències plenàries, i les llengües de comunicació tant de les conferències com dels tallers, seran les llengües cooficials del territori i l’anglés.

L’objectiu d’aquest congrés és impulsar entre els docents l’actualització en les diferents disciplines, així com estimular la reflexió al voltant del procés d’ensenyament-aprenentatge. En aquest sentit, aquesta cita posarà de manifest la importància i el valor del plurilingüisme dins el sistema educatiu per a la formació del professorat i la millora de la competència comunicativa de l’alumnat. Els docents podran actualitzar la seua formació en els enfocaments metodològics més innovadors, que els proporcionaran nous recursos per a la seva aplicació a l’aula.