La patrona de la Fundació Sambori, Conxa Ortells, l’escriptora Susanna Lliberós, Dolors Ibáñez i Maria Nebot, d’Escola Valenciana, han presentat el Premi Sambori de les comarques de Castelló. Enguany han participat 77 centres educatius, 507 mestres i professors i 7.334 alumnes. Ortells ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit aconseguit i pel significatiu augment en la participació i ha volgut agrair «la tasca dels nostres docents, que s’impliquen en aquest projecte i sense els quals no seria possible portar-lo a terme».

Per la seua banda, l’escriptora Susanna Lliberós ha volgut remarcar que «el Premi Sambori fomenta la lectura i l’escriptura en valencià i que això posa en valor la literatura com a font cultural». Des d’Escola Valenciana, Dolors Ibáñez ha donat l’enhorabona a tot l’alumnat que ha participat en aquesta edició del 2019 i ha valorat molt positivament el fet que han participat totes les comarques de Castelló, «tant les històricament valencioanoparlants com l’Alt Palància i l’Alt Millars». Per últim, la tècnica d’Escola Valenciana ha recordat que els centres educatius que participen fan una selecció prèvia d’un màxim de tres treballs i que el jurat es reunirà per elegir els guardonats de totes les categories.

Aquesta concorreguda cita amb la cultura cerca promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar i està adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes i alumnat amb Necessitats Educatives Especials.