Javier Oliver és l’autor d’un dels llibres que han de llegir pares, mares i professors, així com qualsevol persona interessada en els processos d’aprenentatge. En búsqueda del éxito educativo, que es pot aconseguir amb el pagament de solament 10 euros al costat d’un exemplar del diari Mediterráneo, dóna les principals pautes a seguir per a formar als joves d’avui dia.

«És un llibre de principis educatius bàsics, que et facilita una infinitat de claus, ferramentes, accions i estratègies útils a seguir. I et va a permetre detectar quines són les teues manques educatives més significatives del procés educatiu que estigues portant a la pràctica», explica l’autor.

Docent de professió i cofundador de Conecta con tu hijo, Javier Oliver es considera amant de l’aprenentatge i l’ensenyament; i és un apassionat del desenvolupament personal, professional i espiritual. A més, és ferm creient que una de les seues missions «és ajudar joves, famílies i docents a ser conscients de la realitat socioeducativa que els rodeja».

les claus

«En aquests últims anys, després de reflexionar sobre quines són les adversitats que estan patint els joves i després d’analitzar la nostra realitat educativa, on estem i quines conseqüències té viure en esta era, En búsqueda del éxito educativo mostra els pilars fonamentals que es necessiten desenvolupar per a educar els joves i fer front al paradigma social en que vivim», explica.

El primer pilar és educar per mitjà d’influències: «Les teues influències permeten orientar i guiar a les teues fills o alumnat perquè estos puguen dominar les seues accions i ser conscients de cada una d’elles».

El segon és descobrir i desenvolupar els diferents talents d’un mateix, «trobar la seua pròpia essència, fluir amb cada experiència que es duga a terme».

El tercer pilar és educar per mitjà de relacions: «Diàriament ens relacionem amb persones i tots els dies podem aprendre d’aquestes relacions. Per què no aprofitar-nos d’elles?».

El quart fa referència a les accions educatives de qualitat, perquè el sistema educatiu tradicional, necessita adaptació i perspectiva de futur. Per a acabar l’educació financera: «L’única cosa que pretenc és que sigues conscient de la importància del concepte. El llibre mostra la punta d’un iceberg», diu Oliver.