Li han nomenat el millor mestre d’Espanya i es va quedar a les portes d’aconseguir el Global Teacher Prize, la qual cosa ve a ser el premi Nobel dels professors. Es tracta del docent de Saragossa César Bona, i aquest divendres arriba a Benicàssim per a oferir les claus sobre com encarar l’educació dels xiquets.

El professor, que imparteix conferències per tota Espanya, oferirà la xarrada Escuchar para educar en el Teatre Municipal a partir de les 18.00 hores, amb entrada gratuïta. Aquesta activitat forma part del projecte local Benicassimeduca.

el moment

«Ací, en el moment en el qual comencem a escoltar i valorar el que cada xiquet i xiqueta, adolescent o adult pot aportar, és quan comencem a entendre’ls i ells comencen a entendre’ns millor. En aqueix moment és quan senten que són més que un nombre, que poden participar i construir el seu aprenentatge i participar en la societat. És llavors quan la seua essència, composta de creativitat, imaginació i curiositat, és valorada», explica.

César Bona és mestre des de fa 15 anys, llicenciat en Filologia Anglesa i Diplomat en Magisteri en Llengua Estrangera per la Universitat de Saragossa. Ha escrit diversos llibres i obtingut diversos premis com el Premi Magister d’Honor.