L’exposició itinerant de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) #noemtoqueselwhatsapp es podrà visitar durant aquest mes en les localitats de Cortes de Arenoso i Sant Mateu. La mostra consta de 20 panells, on s’estructuren les fotografies realitzades per joves i grups de joves de 14 a 30 anys que denuncien la violència i reivindiquen el respecte i la llibertat.

A les comarques castellonenques, s’exposarà en l’IES Maestrat, de Sant Mateu, fins al 8 d’octubre, i l’Ajuntament de Cortes de Arenoso la mostrarà del 8 al 18 d’octubre.

Des del seu llançament, l’exposició ha recorregut més 130 municipis i centres educatius de la Comunitat. A més, l’IVAJ posa a disposició d’ajuntaments, instituts i associacions la guia didàctica Noemtoqueselwhatsapp de la col·lecció M’importa d’educació en valors, un recurs que promou un desenvolupament pedagògic que parteix de situacions de control i maltractament, en les quals la dona està vigilada o humiliada, per a avançar en la prevenció, detecció i denúncia. Les persones i entitats interessades poden sol·licitar l’exposició al correu cultura_ivaj@gva.es.

Cal recordar que l’IVAJ ha llançat una nova convocatòria dels premis #Noemtoqueselwhatsapp 2018 per a promoure una visió jove de la violència contra les dones i reconéixer les propostes que ajuden a sensibilitzar a la societat valenciana. Les cinc modalitats a les quals es pot concórrer són fotografia, vídeo, arts escèniques, música i arts plàstiques.