Del 26 de juny al 28 de juliol, el Museu de Belles Arts de Castelló ha programat una activitat dirigida als menuts que s’oferirà per primer vegada a la ciutat, seguint l’exemple del Centre del Carme de València. Es tracta de l’escola artística Aula d’estiu, basada en el joc com a eina d’aprenentatge, on els xiquetes i xiquets podran desenvolupar la seua sensibilitat artística en un espai privilegiat i impulsar la seua creativitat cara al futur.

Aquest projecte, promogut pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, estarà dirigit per el col·lectiu castellonec Bolimini Art i Educació. El lema per a aquesta primera edició del programa és Apropant mons.

L’escola va dirigida a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys, en horari de 9.00 a 14.00 hores o de 9.00 a 16.30 hores, dinar inclòs. A més, n’hi haurà flexibilitat horària d’entrada i sortida per a pares i mares, d’uns 30 minuts.

Aula d’estiu oferirà tallers creatius dirigits a despertar el pensament crític i la presa de decisions; rutes culturals on promoure la curiositat per altres models de ciutat i formes d’habitar; visites a altres centres culturals i sessions de treball amb artistes, arquitectes i professionals de la cultura.

A més, s’organitzarà una exposició col·lectiva entre els menors participants amb tots els treballs que han realitzat durant el mes al Museu de Belles Arts.

Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit de l’educació artística tant a València com a Castelló, tal com expliquen des del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

inscripció

Quant a les condicions per a inscriure’s en aquesta activitat, en el cas d’inscriure a més de dos germans/es, s’aplicarà un descompte de 5 euros per setmana a partir del preu original sobre el tercer, i així successivament.

La inscripció es realitzarà per setmanes completes i el nombre de participants serà d’un mínim de 10 i un màxim de 24 per setmana. Els interessats es poden dirigir als telèfons 96 192 26 49, 96 192 26 44 o 96 315 20 24;o escriure a l’adreça de correu electrònic didactica@consorciomuseos.es.