Nova incorporació al programa M’importa de l’Institut Valencià de la Joventut (Ivaj), que reuneix una sèrie de recursos digitals per a educar en valors. Es tracta de #LaVeuGitana, un material dirigit principalment al professorat i tutories de centres educatius de Primària i Secundària per a promoure l’elaboració, participació i celebració d’un projecte de coeducació que aconseguisca totes les instàncies dins i fora de l’aula.

Algunes propostes didàctiques es centren en el 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, i propugnen trencar estereotips de tota índole i educar en un model de relacions interculturals més igualitàries.La iniciativa s’inscriu en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023 i s’ha realitzat en col·laboració amb la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat.

La Veu Gitana és un projecte de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, gestionat en el seu vessant educatiu en 2018 per un grup de professionals gitanos i gitanes de la Plataforma Tú, una altra Història.

Dins d’aquest vessant educatiu s’ha desenvolupat una guia didàctica, pensada per a ser utilitzada en centres educatius, però adaptable a altres contextos educatius com l’educació no formal. L’objectiu d’aquest material és acostar a l’alumnat valencià a la realitat del poble rom/gitano, eliminant d’aquesta manera els estereotips antigitanos estesos en la societat.