El programa Esport a l’Escola de subvencions a federacions esportives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport acostarà la pràctica de fins a 16 modalitats esportives a l’alumnat valencià d’entre els 10 i els 13 anys. En total, arribarà a més de 25.000 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana i cal recordar que el curs passat aquesta iniciativa es va dur a terme en 21 col·legis de Castelló, Vila-real, Onda, Borriana, l’Alcora i Altura; el que es tradueix en 3.442 escolars.

D’aquesta manera, la Generalitat torna a invertir mig milió d’euros per a difondre entre l’alumnat valencià l’atletisme, els escacs, l’handbol, el bàdminton, el beisbol, l’esgrima, l’hoquei, el judo, l’orientació, el pàdel, el rugbi, el salvament i socorrisme, el tenis de taula, el triatló, el voleibol, així como els esports adaptats. L’objectiu de la proposta és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar i formar, al mateix temps, els adolescents en hàbits saludables i en educació en valors.

El conseller Vicent Marzà destaca que «volem que els nostres xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat de practicar diferents esports i integrar els hàbits saludables a les seues vides dins d’un projecte comú per a potenciar el nostre territori com a Comunitat de l’esport». «Som el territori que més activitat física fa a l’escola, amb 290 centres que integren l’esport com a eix principal del seu projecte pedagògic i amb un programa pilot que afegeix una hora més d’educació física a Primària», ha afegit. Aquest programa es dirigeix a les escoles i els instituts que han integrat l’esport com a eix principal del seu projecte pedagògic, els anomenats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (Cepafe).

MÉS PARTICIPACIÓ

Les subvencions són per a les federacions esportives valencianes, que han de portar a terme, juntament amb el seu personal tècnic, tota una sèrie d’unitats didàctiques durant l’horari de classe d’Educació Física. Cadascuna d’aquestes consta de sis sessions teoricopràctiques pensades per a descobrir a l’alumnat de 10 a 13 anys els 16 esports inclosos en la convocatòria.

En el curs 2018-2019, Esport a l’escola arribà a 157 escoles de tota la Comunitat Valenciana. I en els últims dos cursos, la implantació d’aquest programa en el conjunt del territori valencià ha augmentat un 9,4% pel que fa a la participació de l’alumnat i un 10,5% en quant al nombre de centres, en sumar 15 més i pujar de 143. També s’han fet 231 unitats didàctiques més, passant de 984 a 1.215, el que es tradueix en un increment del 23,5%.