L’emblemàtic parc Ribalta de Castelló es va convertir, una vegada més, en l’epicentre de l’activitat escolar gràcies a una campanya organitzada per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de la ciutat. Un total de 353 alumnes de sis col·legis es van adherir a la iniciativa Parc Ribalta. Vine a conéixer-lo, que va aconseguir conscienciar els xiquets i les xiquetes sobre la importància del medi ambient, el respecte pels arbres i per les zones verdes de la ciutat, al mateix temps que van poder descobrir la història d’aquest espai i els personatges més rellevants en la seua configuració.

Així, els joves dels CEIPs Bisbe Climent, Cervantes, Blasco Ibáñez, Sanchis Yago, Enric Soler i Godes i La Consolación van participar en tot tipus d’activitats ludicoeducatives, com sessions de contacontes i recreaciones històriques amb personatges, entre altres, en una jornada marcada pel color verd.

Aquest projecte, tal com informen des del consistori, s’ofereix a principi de curs a tots els centres educatius de Castelló per a tots aquells que vulguen apuntar-se. D’aquesta manera, a través d’una visita interpretativa al parc Ribalta, en la qual es narra d’una manera lúdica i atractiva la història d’aquest parc, els més xicotets de la casa adquireixen valors positius com la protecció del medi ambient o la importància de la riquesa botànica dels parcs, com és el cas del Ribalta, un vertader pulmó verd de la ciutat. Tot amb el ferm objectiu que comprenguen i valoren la necessitat de cuidar de les zones verdes i dels parcs.

El regidor de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló, Omar Braina, ha destacat que amb aquest tipus d’iniciatives s’aconsegueix «inculcar valors importants, com la protecció de la sostenibilitat ambiental i els escolars aprenen educació a través dels parcs. Perquè qui els entén, és més fàcil que els respecte».