Dimecres vam commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, una data que és capaç de dibuixar-nos un somriure a la cara i, immediatament, deixar-nos un nus a la gola. Tots els que tenim persones dependents a càrrec nostre entenem eixa sensació de satisfacció quan recordem com eren aquells a qui tant estimem i la galtada de realitat que suposa veure com la malaltia els limita fins a anul•lar-los.

En uns dies en els quals parlem d’investigacions, xifres i perspectives de futur, celebre que la ciència ens prometa un futur més esperançador però reivindique el reconeixement dels cuidadors, que tant a casa com als centres especialitzats s’entreguen al benestar dels malalts.

A Almassora hem realitzat vora 250 tràmits relacionats amb la dependència durant 2016 i hem obert una unitat de respir a Santa Quitèria amb fons municipals, a més de millorar la residència de la tercera edat.

El Govern valencià porta invertits més de 206 milions d’euros en el pagament d’ajudes de dependència, retards i nòmines pendents i ha augmentat el pressupost d’aquesta partida vora un 60% respecte a l’any anterior.

Eixos fons per a la dependència, la gran assignatura pendent del PP i amb la qual van justificar retallades salvatges als serveis públics, són els que ara estan fent més suportable el dia a dia de moltes famílies.

L’alzheimer, com moltes altres malalties que posen fi a la independència d’aquells que les pateixen, avança de manera silenciosa i imparable. Igual d’imparable serà la nostra feina per defensar els seus drets. H

*Alcaldesa d’Almassora