És temps de rescatar la motxilla del fons de l’armari, comprar llibretes noves, comprovar si les espardenyes del curs passat encara els entren, amanir l’estoig... És temps de pensar en el nou curs escolar i d’encomanar a xiquets i joves la il•lusió per aprendre, descobrir coses noves i somiar en el futur.

Sempre hem dit que l’educació és la clau que obre les portes d’una societat millor, més justa i amb més oportunitats per a tots. Eixes oportunitats són les que volem per a Almassora i per això mantenim l’aposta per una educació pública de qualitat i oberta a tothom.

El proper curs 2016-17 començarà al nostre poble amb les obres de l’Escola Taller acabades i amb el centre homologat per la Conselleria. Des de l’equip de govern volem oferir fins a tres cursos que permeten millorar les capacitats professionals dels alumnes. I precisament per incentivar als joves a ampliar la seua formació, l’Ajuntament d’Almassora i Creu Roja activaran un programa per ajudar aquells que es troben en situació de vulnerabilitat a continuar estudiant una vegada acabada l’educació obligatòria.

També hem ampliat el programa BecAlmassora Futur, gràcies al qual altres tres joves almassorins podran fer pràctiques al seu poble. I el més important de tot: segueix endavant la construcció del centre Regina Violant després de més de deu anys d’espera i mentides.

Són fets, no paraules buides. Són projectes en funcionament, no promeses.

És interés real per a formar les generacions que construiran el futur d’Almassora i del nostre país. H

*Alcaldessa d’Almassora