El proper diumenge celebrem la jornada de Germanor, un dia que ens hauria d’ajudar a créixer en sentit de la responsabilitat amb la nostra església diocesana. En la diòcesi i en cadascuna de les seues comunitats parroquials i realitats eclesials, es fa visible, en un determinat lloc que té unes característiques i una historia pròpies, el poble de Déu que peregrina per aquestes terres nostres. Els qui ens sentim església formem una comunitat unida pel desig de seguir a Jesús posant en pràctica l’Evangeli, anunciant-lo, celebrant els sagraments que ens transmeten la seua Vida i estimant a tots, especialment a aquells que passen necessitat.

L’Església no vol ser altra cosa que una presència viva del Senyor i continuadora de la seua missió. El mateix Jesús no va voler estar sol. En la seua humilitat va buscar i escollir alguns deixebles que col·laboraren amb Ell en la missió que el Pare li havia confiat i que deu continuar fins a la fi. Tot creient ha de sentir-se cridat a participar en aquesta tasca, que ha de viure en el si de l’església i en comunió amb ella.

El lema del dia de Germanor d’aquest any 2019 és Sense tu, no hi ha present. Amb tu, hi ha futur. En aquesta jornada vull valorar i agrair el treball de tantes persones que amb el vostre compromís doneu vida a la nostra església i col·laboreu en l’edificació del Regne: mossens, catequistes, voluntaris de Càritas, lectors, membres dels consells de pastoral i d’economia de les parròquies, els qui teniu cura dels nostres temples parroquials i ermites, els qui ajudeu econòmicament a les parròquies i a la diòcesi, i els qui valoreu el que l’església fa en bé de les persones: sense vosaltres no hi ha present.

Però aquest lema és també una crida al nostre compromís: amb vosaltres, hi ha futur. Que aquesta jornada de Germanor ens ajudi a tots a caure en el compte que formar part de la gran família de l’Església és una gràcia, perquè a través d’ella hem conegut Jesucrist.

*Bisbe de Tortosa