L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa un servei nou adreçat al conjunt de la ciutadania, la mediació policial. Per a això s’han destinat un oficial i dos agents que, després de rebre la corresponent formació com a mediadors policials, s’han preparat tots els protocols de funcionament i organització interna per tal de donar un servei de qualitat i eficaç per a tots el veïns de la localitat.

A partir d’ara qualsevol ciutadà podrà sol*licitar, omplint la corresponent sol*licitud en les dependències de Policia Local de Nules, el servei de mediació policial, per a la intervenció en un problema entre persones o conflictes veïnals, entre d’altres. L’objectiu és trobar una solució que evite la via judicial o el procediment sancionador, per a la millora de la convivència en tot el terme municipal.

I és que l’Ajuntament de Nules entén la mediació policial com la forma en què les persones poden resoldre els seus conflictes, per mitjà del diàleg i amb ajuda d’un agent mediador, els quals seran imparcials, i on les parts en conflicte tindran l’oportunitat d’exposar el problema i col*laborar voluntàriament per tal d’aconseguir un acord que puga satisfer a tots.

Considerem que és un pas important per al municipi i per a la nostra Policia Local, ja que apostem per un model de policia preventiva i que advoque decididament per ajudar en la negociació, la conciliació i la resolució pacífica de conflictes.

Estem segurs que seran molts els veïns que faran ús d’aquest servei nou, gratuït, útil i molt eficaç, a la vista dels resultats en aquelles ciutats on s’implementa. H

*Alcalde de Nules