El Ajuntament de Nules, en un projecte coordinat desde les regidories de Participación Ciutadana i Juventud, està creant la Nulespèdia. L’objectiu és que la gent a poc a poc vaja conscienciant-se del que tenim al nostre poble, en el qual tenim molta història i no volem que es perga.

A partir d’ara, el procés consistirà en recollir la informació històrica i mediambiental de la localitat, entre d’altres, per construir entre tots la cultura del poble, en la qual s’inclouen els costums, la llengua, i tota la informació popular que forma part d’ell, i que és patrimoni de tots. Volem recollir una història viva feta entre tots, amb un valor etnològic i antropològic, i amb el que creem xarxes a nivell de barri, i amb les que eduquem comptant les coses tal com van ocórrer. El Nulespèdia. Museu de Memòria Oral buscarà també les històries explicades per veïns.

Tota aquesta informació anirà al museu o cibermuseu, una pàgina web feta amb tecnologia senzilla i oberta per fer-la el més participativa possible, i a la qual tots els interessats podran enviar la seua aportació, ja siga particular o col•lectiva.

Respecte al Pla de participació juvenil a Nules, cal dir que a partir del mes de setembre començarem a activar el Casal Jove, el nostre centre juvenil reconegut per l’IVAJ, on posarem en marxa activitats, amb les que canviar dinàmiques, i amb el qual el convertim en un lloc on estar, ja que actualment no tenim oferta formativa per al cap de setmana. H

*Alcalde de Nules