L’última auditoria que s’ha fet sobre la gestió del hospital de la Diputació ha detectat diverses irregularitats que vénen a confirmar allò que Compromís està denunciant des de fa anys. Nosaltres vam ser els primers en reclamar que es fera una auditoria per a poder corroborar si eren certes les nostres sospites i, malauradament, així ha sigut.

La contractació de 120 treballadors sense oferta pública i sense permís de la Generalitat; el fraccionament de contractes; el no compliment de les normes de contractació, etc., són algunes d’eixes irregularitats davant les quals algú haurà de donar explicacions. Com és possible que no es compliren les normatives de l’administració ni els controls de fiscalització com han de complir totes les administracions públiques?

Cal recordar que el president de la Diputació va ser durant la legislatura anterior també president del Consorci Hospitalari. Per això, l’actual govern popular haurà de donar explicacions: hem demanat la compareixença de la diputada de l’hospital perquè caldrà aclarir si desconeixien com es gestionava o, si es sabia, per què ho van permetre.

L’auditoria és una prova més que reforça la demanda de Compromís de fa anys perquè l’hospital es gestione com qualsevol altre centre depenent de la Conselleria i acabar així amb la duplicitat en la gestió. Passar al Servei Valencià de Salut faria que el funcionament i les normes foren les mateixes per a tots els hospitals valencians i segur que milloraria l’assistència sanitària; evitaria les les irregularitats i es donaria un millor servei al ciutadà. A què esperem? H

*Portaveu de Compromís a la Diputació