Com cada any, des de 1999, la Fundació Sambori convoca els Premis Sambori per promoure i difondre l’ús literari del valencià en l’àmbit educatiu no universitari. Els 19è Premis Sambori està adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes, Escoles Oficials d’Idiomes i alumnes amb Necessitats Educatives Especials.

A Castelló, la cerimònia de lliurament dels guardons, que premiarà les diverses categories participants, tant individuals com col·lectives, tindrà lloc a Vila-real al mes d’abril. A més, la Fundació atorgarà el premi Empar Granell al millor projecte pedagògic dels treballs d’Infantil d’aula.

A l’edició 2016 van participar 4.500 alumnes castellonencs d’uns 50 centres educatius. Els guanyadors van passar a la darrera fase per competir amb la resta de finalistes valencians. El total d’alumnes participants l’any passat va ser de 87.000.

Dins del marc de la 5a Mostra Internacional de Cinema Educatiu, també es convoca el III Premi Audiovisual Sambori-MiCe 2017 on participen produccions audiovisuals realitzades en valencià per alumnes d’Educació Infantil i Primària, d’Educació Secundària, Formació Professional i Batxillerat, així com produccions realitzades per centres d’Educació Especial.

Els premis «contribueixen a la dignificació i el conreu de la nostra autoestima com a poble, a la projecció de la nostra llengua i cultura i a la normalització lingüística», indiquen des de la Fundació Sambori.